گسترش مبادلات مرزی با بهرهگیری از همه ظرفیتها و فعال شدن تردد مسافری در بازارچه مرزی کیله سردشت
گسترش مبادلات مرزی با بهرهگیری از همه ظرفیتها و فعال شدن تردد مسافری در بازارچه مرزی کیله سردشت
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه عراق در راس هیاتی با همراهی فرماندار سردشت و جمعی از مسوولان شهرستانی به منظور گسترش مبادلات مرزی و بررسی مسایل و موانع تجاری از بخشهای مختلف بازارچه مرزی کیله بازدید به عمل آوردند.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان سردشت ؛ سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه عراق در حاشیه بازدید از بازارچه مرزی کیله سردشت گفت: سفر دو روزه به دعوت آقای معتمدیان استاندار آذربایجانغربی انجام گرفته تا به ارتقاء و توسعه روابط تجاری بازرگانی میان استان آذربایجان غربی و اقلیم کردستان عراق و مرز کیله که یکی از مرزهای فعال تجاری و بازرگانی مشترک است کمک شود.
مهدی شوشتری افزود: در این سفر تصمیماتی گرفته خواهد شد تا ضمن تغییر وضعیت ، مشکلات نیز برطرف شود و حتی بتوان در آیندهای نزدیک مصوبه هیئت دولت، رسمی شدن مرز کیله را با هماهنگی دولت مرکزی عراق اجرایی کنیم و پس از آن نیز رفت و آمد مسافرین و جهانگردان هم از این مرز آغاز شود.
وی با اشاره به برنامه سفر دوروزه مقامات عراقی بیان کرد: موضوعات مختلف دیگری هم در این سفر مطرح خواهد شد و ضمن بازدیدهایی از مراکز صنعتی و گردشگری استان ، نشستی با فعالان اقتصادی و تجار بازرگانان استان نیز خواهیم داشت و امیدواریم در دولت سیزدهم که توجه ویژهای به توسعه روابط با همسایگان دارند با این گونه رفتارها و تعاملات بیشتر ما بتوانیم این روابط را بیش از گذشته تقویت کنیم و توسعه بدهیم.
بازارچه مرزی کیله یکی از بازارچه های مهم و فعال اقتصادی استان آذربایجان غربی به شمار می رود که در راستای توسعه و معیشت اقتصادی مردم منطقه نقش بسزایی دارد.
گمرک بازارچه مرزی کیله سردشت از سال 1382 برای تسریع در صادرات کالا و تولیدات داخلی کشور آغاز به کار کرد؛ این گمرک در 20 کیلومتری شهر «قلعه دیزه» در شمال عراق قرار دارد.
مرز کیله سردشت در سال 1398 به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور در هیات دولت به تصویب رسید.
شهرستان مرزی سردشت با جمعیت 120 هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است؛ این شهرستان مرزی دارای 2 بازارچه مصوب «کیله» و «اشکان» است.