رونق مبادلات مرزی در بازارچه مرزی کیله سردشت نیازمند تعاملات و همکاری بیشتر فی مابین دو همسایه مرزی است
رونق مبادلات مرزی در بازارچه مرزی کیله سردشت نیازمند تعاملات و همکاری بیشتر فی مابین دو همسایه مرزی است
فرماندار سردشت گفت: رونق مبادلات مرزی در بازارچه مرزی کیله سردشت نیازمند تعاملات و همکاری بیشتر فی مابین دو همسایه مرزی است.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان سردشت، " لقمان خسروپور " در حاشیه بازدید سرکنسول جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه افزود: سفر دو روزه هیاتی از کشور عراق به سرپرستی مدیر منطقه راپرین و با دعوت مقام عالی استان به شهرستان و استان آذربایجان غربی تدارک دیده شده است.
خسروپور بیان کرد: در این سفر دو موضوع مهم ، گسترش روابط تجاری با رفع موانع و پیگیری رسمی شدن مرز کیله در دستور کار قرار گرفته شده است.
وی بابیان اینکه شهرستان دارای دو معبر مرزی و یک بازارچه مرزی با صادرات سالانه بیش از 130 میلیون دلار است، بیان کرد: میطلبد برای رونق و توسعه مبادلات مرزی و رفع موانع بایستی دو همسایه مرزی ، تعاملات و همکاری های بیشتر و ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته باشند.
فرماندار سردشت با تقدیر از عنایت مقام عالی استان و تلاش نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی جهت توسعه مبادلات مرزی اظهار کرد: برای تکمیل زیرساختهای بازارچه مرزی کیله و آسفالت و بهسازی جاده دسترسی به آن مصوباتی در سفر آقای استاندار به شهرستان به تصویب رسیده که علاوه بر آن به جد پیگیر توسعه تجارت مرزی، ترانزیت داخلی و واردات پیله وری هستیم.
بازارچه مرزی کیله یکی از بازارچه های مهم و فعال اقتصادی استان آذربایجان غربی به شمار می رود که در راستای توسعه و معیشت اقتصادی مردم منطقه نقش بسزایی دارد.
گمرک بازارچه مرزی کیله سردشت از سال 1382 برای تسریع در صادرات کالا و تولیدات داخلی کشور آغاز به کار کرد؛ این گمرک در 20 کیلومتری شهر «قلعه دیزه» در شمال عراق قرار دارد.
مرز کیله سردشت در سال 1398 به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور در هیات دولت به تصویب رسید.
شهرستان مرزی سردشت با جمعیت 120 هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است؛ این شهرستان مرزی دارای 2 بازارچه مصوب «کیله» و «اشکان» است.