رسمی شدن مرز کیله، آرزویی در دو سوی مرز

مقامات اقلیم کردستان عراق بر تلاش برای تسریع در رسمی شدن مرز کیله تاکید کردند

مقامات اقلیم کردستان عراق بر تلاش برای تسریع در رسمی شدن مرز کیله تاکید کردند
در جلسه بررسی وضعیت بازارچه کیله که با حضورمعاون اقتصادی وزارت امور خارجه در کیله برگزار شد مقاماتی از اقلیم کردستان عراق نیز حضور داشتند.

سرپرست اداره راپرین منطقه پشدر اقلیم کردستان گفت: چندین سال است که طرفهای ایرانی و عراقی برای رسمی شدن مرز کیله تلاش می کنند و حتی در شرایط سخت اقتصادی که بر اقلیم حاکم شد، این موضوع به فراموشی سپرده نشد.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری سردشت روز دوشنبه 98/7/15 جلسه پیگیری رسمی شدن مرز کیله با حضور دکتر انصاری معاون اقتصادی وزرات امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بازارچه کیله برگزار شد.
در این جلسه که هیئتی از اقلیم کردستان نیز حضور داشتند هیوا قرنی سرپرست اداره راپرین بر تلاش اقلیم جهت تسریع در رسمی شدن مرز کیله اشاره کرد و افزود: اشتیاق ما برای رسمی شدن مرز کیله به اندازه طرف ایران است و احداث ساختمانهای اداری و جاده سازی که هم اکنون در دست اقدام است  گواهی بر این ادعاست.
وی در ادامه سخنانش درخواستهایی را مطرح کرد و از مقامات ایرانی خواست تا جهت رفع آنها تلاش کنند زیرا به رسمی شدن مرز کیله تسریع خواهد بخشید.تسریع در تعیین دقیقی خط مرزی جهت مشخص شدن محدوده های احداث ساختمان و زیربناها، تردد افراد در 2 سمت مرز با استفاده از گذرنامه و ثبت بصورت الکترونیکی آنگونه در دیگر مرزها شاهد هستیم، رایزنی با مقامات بغداد از طرف ایران جهت تسریع در به تصویب رساند رسمی شدن مرز کیله با استفاده از روابطی که برقرار است، درخواست هایی بودند که توسط سرپرست اداراه راپرین اقلیم کردستان مطرح شدند.
در این جلسه همچنین فرماندار شهر قلعه دیزه اقلیم کردستان در سخنانی حضور مقامات بلند پایه جمهوری اسلامی ایران در بازارچه کیله را بسیار مسرت بخش عنوان کرد و افزود: هرانچه از طرف اقلیم کردستان برای رسمی شدن مرز کیله مورد نیاز است انجام داده ایم و تلاشهایمان را بسیار گسترده و فعال تر پیش خواهیم برد.بکر بایز به پیشرفت 50 درصدی رسمی شدن مرز کیله که قسمت عمده ان از طرف ایران بوده اشاره کرد و خاطرنشان کرد: موقعیت بسیار مناسب مرز کیله آن را با دیگر دروازه های مرزی متمایز کرده است.دسترسی آسان به تمامی شهرهای اقلیم کردستان و عراق از جمله مزیت های این معبر است.
فرماندار قلعه دیزه تصریح کرد: در صورت رسمی شدن مرز کیله و تردد مسافری از این مسیر، ما شاهد کاهش 200 کیلومتر مسیر دسترسی به عتبات عالیت برای زائران شمال غرب ایران  خواهیم بود که بسیار حائز اهمیت است.وی در پایان به مضاعف کردن تلاشهای مقامات دو طرف جهت تحقق آرزوی دیرینه رسمی شدن مرز کیله تاکید کرد.
ریاست گمرک منطقه راپرین اقلیم کردستان عراق نیز در سخانی ضمن برشمردن ویژگی های خاص مرز کیله افزود: درمحدوده اقلیم عملیات احداث ساختمان و بناسازی و روشنایی کل مسیرآغاز شده که این موضوع به تسریع در رسمیت بخشیدن بازارچه کیله از طرف عراق کمک خواهد کرد.جوهر سول بر لزوم توسعه زیرساخت های بازارچه کیله در طرف ایران اشاره کرد و افزود: افزایش تعداد کارکنان گمرک بازارچه کیله یکی از مطالبات ما از مقامات ایرانی بوده و افزایش مراودات تجاری در شرایط فعلی نیازمند افزایش نیروی انسانی گمرک طرف ایران است که در صورت تحقق شاهد رشد چشمگیر صادرات خواهید بود. 
 

# نظر : 0