تلاش ها برای رسمی شدن مرز کیله سردشت ادامه دارد

تلاش ها برای رسمی شدن مرز کیله سردشت ادامه دارد

نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش ها برای رسمی شدن مرز کیله سردشت ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان سردشت، کمال حسین پور ضمن تقدیر از زحمات فرماندار شهرستان سردشت و با تاکید بر رسمی شدن مرز "کیله" سردشت و اینکه این تلاش‌ها ادامه دارد، اظهار داشت: در این راستا گفت‌وگوی‌های تلفنی و مکاتبات وزارت امور خارجه ایران با دولت مرکزی عراق انجام گرفته است.

 حسین‌پور تصریح کرد: با توجه به اعلام چندین باره وزارت امور خارجه کشور مبنی بر شناخته شدن مرز کیله سردشت به عنوان مرز رسمی از سوی ایران و با پیگیری‌های مستمر انجام شده و نیز مکاتبات و گفت‌وگوهای ویژه‌ نسبت به شناخته شدن مرز کیله سردشت از سوی وزرات امور خارجه ایران با دولت عراق، درصورت موافقت دولت مرکزی عراق این مهم محقق می‌شود.

نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی گفت: در همین راستا امیر عبداللهیان در تماس با «فؤاد حسین» همتای عراقی خود خواستار بازگشایی مرز "کیله" شد و علاوه بر آن مکاتبه رسمی وزارت امور خارجه کشورمان با دولت مرکزی عراق نیز صورت گرفت.

هیوا قرنی مدیر منطقه راپرین نیز در این بازدید با بیان اینکه بازارچه مرزی کیله از طرف ایران رسمی شده اما از طرف کشور عراق هنوز این اتفاق رخ نداده است و دلایل خاص خود را دارد، گفت: در طرف مرزی خود آن سوی بازارچه مرزی کیله بیش از 680 هزار دلار جهت احداث ساختمان و بهسازی پ آسفالت جاده هزینه شده و اکنون از پیشرفت فیزیکی 80 درصد برخوردار است.

وی افزود: بخشی از ادارات مستقر شده اند و بخشی دیگر نیز در آینده ای نزدیک بر طبق نیاز مستقر خواهند شد.

قرنی بیان کرد: آمادگی کامل برای همکاری و تعامل بیشتر فی مابین در راستای توسعه مبادلات مرزی و فعال شدن تردد مسافری وجود دارد و در دیدار با آقای معتمدیان استاندار آذربایجان غربی به دنبال یافتن مکانیسمی هستیم که هرچه سریعتر موانع برطرف و تردد مسافری در این مرز فعال شود.

بازارچه مرزی کیله یکی از بازارچه های مهم و فعال اقتصادی استان آذربایجان غربی به شمار می رود که در راستای توسعه و معیشت اقتصادی مردم منطقه نقش بسزایی دارد.

گمرک بازارچه مرزی کیله سردشت از سال 1382 برای تسریع در صادرات کالا و تولیدات داخلی کشور آغاز به کار کرد؛ این گمرک در 20 کیلومتری شهر «قلعه دیزه» در شمال عراق قرار دارد.   

مرز کیله سردشت در سال 1398 به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور در هیات دولت به تصویب رسید.

شهرستان مرزی سردشت با جمعیت 120 هزار نفر در جنوب آذربایجان‌غربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته است؛ این شهرستان مرزی دارای 2 بازارچه مصوب «کیله» و «اشکان» است.