استاندار آذربایجان غربی: کشت گلخانه ای در استان توسعه یابد

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به وجود ایده های مناسب فناورانه و حضور سرمایه گذاران و متقاضیان برای ایجاد واحدهای مختلف تولیدی در استان گفت: ساختار جذب سرمایه در استان نیازمند بازنگری است تا با کم کردن موانع، زمینه ارتقای شاخص های سرمایه گذاری و استفاده از ایده ها فراهم شود.

محمدصادق معتمدیان در برنامه یکشنبه های تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها و در بازدید سه ساعته از مجتمع پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی استان افزود: نباید برخی سخت گیری های بی مورد درخصوص جذب سرمایه گذاران مانع حضورشان شود و باید زمین های مورد نیاز آنان در کمترین زمان ممکن اعطاء شود.

وی اضافه کرد: آذربایجان غربی مزیت های بسیاری در حوزه های مختلف دارد که یکی از این موارد مزیت آب و زمین مناسب برای کشت گلخانه ای است، که نباید از آن غافل بود.

استاندار آذربایجان غربی با تصریح اینکه گلخانه یک مزیت اساسی برای توسعه کشاورزی به ویژه در حوزه دانش بنیان و فناورانه به شمار می رود، بیان داشت: این استان، بهترین کریدور صادرات محصولات گلخانه ای می تواند باشد که با تحقق این امر، صادرات محصولات تولیدی استان و صادرات تولیدات دیگر استان ها می تواند در دستور کار قرار گیرد.

معتمدیان با انتقاد از اینکه هنوز مقدمات راه اندازی 2 هزار هکتار گلخانه در آذربایجان غربی محقق نشده است، ادامه داد: در 2 ماه گذشته، هیچ اتفاقی در این خصوص صورت نگرفته؛ مرکز سرمایه گذاری استانداری در این باره وارد عمل شده و در کمترین زمان ممکن  مقدمات این طرح را فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه در بحث کشت گلخانه ای، دولت زمین لازم را در اختیار گذاشته و زیرساخت هایی مثل مسیر دسترسی و آب و برق مورد نیاز را ارائه می دهد، اظهار کرد: افراد دارای اهلیت به ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، می توانند از این فرصت استفاده کرده و سرمایه گذاری کنند.

وی با انتقاد از خام فروشی محصولات تولیدی به ویژه در حوزه گیاهان دارویی گفت: در صدد هستیم با همراهی وزارت جهاد کشاورزی و همراهی نهادهایی نظیر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، چرخه تولید گیاهان دارویی را در استان ایجاد کنیم تا ارزش افزوده این حوزه افزایش یابد.

استاندار آذربایجان غربی همچنین با تاکید بر اولویت بندی طرح های فناورانه افزود: در صورت وجود اولویت های مشخص، می توان از ظرفیت سرمایه گذاران دولتی و نهادهایی نظیر ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بهره بیشتری برد.

معتمدیان با ابراز خرسندی از ظرفیت آزمایشگاهی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی اضافه کرد: می توان از این ظرفیت در راستای آزمایش محصولات تولیدی به ویژه در حوزه صادرات استفاده کرد که در این صورت، اقلام صادراتی به استان های مختلف برای آزمایش ارسال نمی شود و در وقت و هزینه، صرفه جویی شده و درآمدها افزایش می یابد.

وی با تاکید بر تدوین نقشه راه در استفاده از آزمایشگاه های جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی بیان کرد: باید در این خصوص نیازسنجی لازم صورت گرفته و براساس آن، اولویت بندی شود.